vrijdag 13 oktober 2017

Cultuurdag donderdag 26 oktober 2017

Hier vind je het programma van de cultuurdag. Het ziet er alvast veelbelovend uit!






INHOUD VAN DE WORKSHOPS

1.WORKSHOP SLAM POETRY – WOORD OMHOOG – MIKE CLAEYS
Slam Poetry is een combinatie van een aantal disciplines, een aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance. Bij het slamdichten maakt de dichter gebruik van intonatie, ritme en lichaamstaal. Een slamgedicht wordt meestal gekarakteriseerd door toegankelijkheid, humor en een energieke stroom van woorden. Tijdens een workshop Slam Poetry triggeren we de deelnemers om een tekst te maken over wat hen bezighoudt, of over een vooraf bepaald thema. Daarna volgt een reeks amusante en energieke groepsoefeningen die de stimulans vormen om tot een resultaat te komen. 

Deze workshop gaat door in de bibliotheek, in de leeszaal.


2. WORKSHOP OPEN MADERAS – KAMO VZW
Dromen bouwen met Maderas.
Midden in een bos, op het dorpsplein, of gezellig binnen… Maderas brengt de dromen van de kinderen tot leven. Torens rijken tot aan de hemel, ruimteschepen worden gebouwd en vreemde schepsels worden geboren! Samen met de artistieke begeleider creĆ«ren de kinderen een wonderlijke wereld waar iedereen zich anders gaat gedragen.

Deze workshop gaat door in het sportcentrum, in sportzaal 2, kant B.


3. WORKSHOP CIRCUS IN ‘T KWADRAAT – CIRCUSATELIER WOESH VZW
Een circusinitiatie: evenwicht, acrobatie, jongleren en specialisaties zoals goochelen & clownerie.

Deze workshop gaat door in het sportcentrum, in sportzaal 1.


4. WORKSHOP HIP HOP – KAVVV & FEDES VZW
Een workshop Hip Hop voor leerlingen met en zonder danservaring. Hip hop, dat is vlugge en hippe bewegingen maken op vlotte, hedendaagse R&B en hip hop muziek. Hip hop is een kruising tussen breakdance en streetdance.
De workshop bestaat uit een warm-up, een choreografie en een cool-down.

Deze workshop gaat door in het sportcentrum, in de mattensportzaal.


5. WORKSHOP VUILNISZAKPROJECT/ARCHEOLOGIE – RAAKVLAK – STEFAN DECRAEMER

Raakvlak is de intergemeentelijke dienst archeologie Brugge & Ommeland. Een archeoloog van Raakvlak legt aan de hand van een moderne vuilniszak uit hoe je het afval kan interpreteren. Zo weten we door de blikjes bier dat de mensen een feestje gegeven hebben, de fopspeen en het kapotte speelgoed leiden dan weer naar een baby en de spuitbus haarlak speciaal voor krullen vertelt ons dan iets meer over het uiterlijk. Op dezelfde manier kijken de leerlingen dan naar echte vondsten: waarom vinden we zoveel vis in een kloostercontext, kan dit zijn omdat de paters en zusters enkel vis mochten eten? Daarna gaan we nog een stapje verder. Hoe weten we nu wat mensen aten? Door een zeefstaal voorzichtig te sorteren met een pincetje vind je kersenpitjes, visgraten, aardbeipitjes, maar ook stukjes schoen, kleine restjes stof, steentjes enz. 

Deze workshop gaat door in het lokaal Elefteria, aan de ingang van de parking (bij het oprijden van de parking, aan je linkerkant, net voor het glazen paviljoen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten